Aanmelden

Wanneer u uw kind wilt aanmelden of wilt overleggen of u bij ons aan het juiste adres bent, kunt u telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Wanneer wij niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, spreek dan uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk, in ieder geval binnen 2 werkdagen, terug. U kunt ons ook mailen of een aanmelding doen via het contactformulier van de website, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Het is mogelijk om uw kind op eigen initiatief aan te melden zonder verwijzing. Wilt u echter aanspraak maken op vergoeding van de kosten, dan is een verwijzing van een huisarts, jeugdarts, medisch specialist of van een Jeugd- en Gezinsteam nodig.

Wachttijd

Momenteel worden geen nieuwe cliënten aangenomen.

Werkwijze

In een intakegesprek maken we nader kennis met elkaar, brengen we uw zorgen en vragen in kaart en bespreken we hoe we u en uw kind het beste kunnen helpen. Er wordt ingegaan op de huidige problematiek en eventuele eerdere onderzoeken en behandelingen. Om binnen de Generalistische Basis GGZ aanspraak te maken op vergoeding, moet er sprake zijn van een DSM-classificatie. In het intakegesprek zal worden bekeken of hier sprake van is. Onder vergoeding kunt u hier meer over lezen.

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een behandelovereenkomst en er zal een onderzoeks- of behandelingsplan worden opgesteld.

Toestemming ouders

Voor onderzoek en behandeling van een minderjarige is toestemming van beide ouders met gezag noodzakelijk. Dit geldt ook bij gescheiden ouders (bron: website NIP).